""

Sunday, November 21, 2010

KITA MESTI PANDAI MENGGUNAKAN OTAK

Ada la satu hari, 3 orang pesakit mental diuji kesihatan mental mereka setelah melalui beberapa siri rawatan oleh doktor. Setiap mereka diuji dengan beberapa sesi ujian (mcm ujibakat la pulak)

Pesakit Pertama
Doktor: Boleh tak awak bezakan antara kuda dengan manusia?
Pesakit: Tak boleh!
Doktor: Apasal pulak??
Pesakit: Nanti saudara saya si kuda belang kecik ati plak...
Doktor: Masih fail dh otak dia nih. Nurse, masukkan dia balik dalam wad.

Pesakit Kedua
Doktor: Sekarang, saya nak awak kira berapa anak tangga kat tangga lipat nih (sambil menunjuk ke arah tangga tersebut)
Pesakit: 2 ribu! (dgn konfiden menjawab, smbil menunjukkan jari "peace")
Doktor: Apasal banyak sangat??
Pesakit: Itu pun dh kira standard apa!
Doktor: Alaahai, ni pun fail jugak otak dia....Nurse, tolong masukkan di ni balik e...

Pesakit ketiga
Doktor: Boleh tak awak naik tangga tu (sambil menunjuk ke arah tangga tadi) sampai anak tangga ke-5, kemudian awak terjun ke bawah...
Pesakit: Awak dah gila ke?!! Kang patah kaki saya, awak nk bayar??
Doktor: Wuih! Yang nih dah ok mental dia! 1 lagi soalan, camana awak boleh berfikir dengan telus gitu?
Pesakit: (Dengan suara konfiden)...Haaa, bila berfikir......kita mesti pandai menggunakan otak...(smbil menunjuk ke arah kepala lutut dia sendiri)
Doktor: Aisey, yg nie pun fail jgk......

9 comments:

RiSha4ever said...

hahaha... ceria dh baca cite awak... ahaks

Nancy Poh said...

haha..teringat kisah pesakit gila yg diuji dengan menyuruhnya terjun ke sebuah kolam kosong tanpa air pun..semua org gila yg lain terjun bila disuruh tp dia tidak..selamber ja jwb "kau gila ker, sejuk bah air dalam tu"..

biskut said...

Macam pernah kubaca cerita nih..

fatin hanani said...

hehe mmg x blh lepas 3 3 ni hehe

azhar said...

kepala lutut betui...hahaha

d_LA said...

hahaha..best2..segar sket mata ni :D

Daboo® said...

Funny ;D

ozzy said...

moralnya gunakanlah otak

Solihin Zubir said...

moral : jgn letak otak kat kepala lutut.. hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...