""

Tuesday, November 2, 2010

KEKASIH JAUH VS KEKASIH DEKAT




Mana yg lg baik : Kekasih jauh OR Kekasih dekat

Ramai yg tnya sy soalan sebegini,mana yg lg bagus nk cri kekasih dekat ke kekasih jauh. Sebenarnya both of this sitution have their own strength and weaknesses. Bagi sy, sy lebih suka kekasih jauh kerana before this sy da de kekasih dekat and sy dpt rasakan kelainannya.

Kelebihan

Kekasih dekat :

1. Dapat selalu jumpa sekiranya rindu tahap dewa
2. Sekiranya sakit ke pe ke boleh la kite tolong tgkkn dan xde la risau sngat
3. Kebarangkalian nak curang n keluar dengan orang lain tu rendah la lam 0.001

Kekasih jauh :

1. Save kos (yela lau dekat asyik dating je keje)
2. Kebarangkalian nak lakukan maksiat tu rendah la sbb jauh susah nak jumpa.
3. Dapat membina peribadi sabar yg cukup tggi.
4. Banyak masa boleh di luangkan bersama kawan-kawan or hosmate. Lau gf dkt asyk jumpa je lau de free time.


Kelemahan

Kekasih dekat :

1. Kos tinggi (skali date = 30 minimum, semggu 4 kali kluar = 30 x 4 = 120 x 4 = almost RM500 per month just for the date.). Lau korang kaya xkisah la..hehe
2. Kebarangkalian nak lakukan maksiat tu tggi menghampiri 1.
3. Korang akan senang nk gaduh lau korang bnyk skandal(senang kantoi..haha)


Kekasih jauh :

1. Kebarangkalian korang nk clash n putus menghampiri 1(tggi tuuuuuuu)
2. Korang akan jd selalu rindu sehingga menyebabkan korang ingin mencari yg lain yg lg dekat untuk melepaskan rindu tersebut...ahakss.
3. Memang sah korang akan curang if kurang ni jns yg tak tahu nk sabar
4. Susah nak jumpa la kalau jauh
5. Adakah korang sayangkannya sebenarnya? Persoalan yg mst korang jwb.


Itulah dia antara hujah-hujah perbandingan antara kekasih dekat vs kekasih jauh. Banyak lagi sebenarnya tp xsempt nak fikir semuanya..tgh keje ni beb.. Manakah pilihan korang? Aku da de pilihan aku sendiri da tp rahsia la yg macam mana..hehe..

Thank You ~~

http://drlovepsiko.blogspot.com

5 comments:

RAFHAN ~peace~ said...

sy cari afrika selatan la klu cm ni.. puas hati.. :)

YOUsoF said...

sokong Rafhan jugak... ;D

aimi-san said...

meh tanye ak rahsia jarak jauh...
still berthan... alhamdulillah..
memang nampak kebaikan dari aspek kewangan..
klu dia blk jumpa pun, plng koman pun,
2 ari je.. jimat an..
x smpat nak manje2 lagi, di dah blk..
sedih an.. hoho

http://hanyacomot.blogspot.com/

Hidayah Adam said...

selalu jumpa sebelum ada ikatan sah pun, x bolehkan. :) apa pun masing2 ada pandangan sendiri.

si biskut said...

aku menempuhi cinta jarak jauh(kekasih jauh).setakat nie ok walaupun asyik nak fight..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...