""

Monday, November 22, 2010

KISAH SUAMI ISTERI

Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab eklusif
lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym. Tiba-tiba kedengaran
deringan Handphone di penjuru bilik tersebut. Seorang lelaki menjawap
panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut . . "

"Hello?"

"Abang, nie sayang nie,"

"Emmm... "

"Abang masih ada di kelab lagi ke?"

"Iya."

"Sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang
tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru.. Cantik bang, Boleh ke sayang
beli?"

"Berapa harganya?"

"Cuma $1500.00 aje"

"O.K. Belilah kalau memang awak dah suka sangat"

"Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle
& Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2009 . Sayang suka kat satu
model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia setuju nak bagi
good price . . lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli
tahun lepas tu "

"Berapa harga yang dia bagi?"

"Cuma $280,000 ..."

"O.K tapi pastikan harga tu dah on the road."

"Great! Before we hang up, ada satu perkara lagi..."

"Apa?"

"Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan....
pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah
yang kita tengok tahun lepas tu... sekarang nie untuk dijual. Abang ingat
tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman orkid kat
belakang, berhadapan dengan pantai tu. . cantik kan bang. . "

" Berapa harga yang mereka minta?"

" Cuma $740,000... O.K kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita
boleh cover harga tu. . ."

"Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba
dapatkan harga $700,000. OK?"

"OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I Love
You !!!"

"Bye... I Love you too..."

Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone . . sambil mengangkat
tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang ada dalam bilik
tersebut :



"ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA? "

6 comments:

princeduyong said...

hahaha...naye membe yang punya henpon tu...

Nancy Poh said...

selamber je dia jwb handphone tu ya..org kaya raya memang ska berbelanja mcm tu ke??

p[A]n[A]d[O]L said...

ahah
cian la kat tuan punya tepon tue..
knfm pala akn botak lps nie..

MOH KEMBARA said...

Salam, memang lawak. Haw haw haw!

MyZone~theUn4given said...

adoii....penat ar mcm tu...wakakakkaa

sab said...

haha. xleh blah. huhu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...