""

Saturday, October 22, 2011

PETRONAS STRUCTURED INTERVIEW

Hari khamis lepas aku dipanggil untuk pergi petronas structured interview..Sesungguhnya, aku memang x mengharap langsung pada interview ni..Aku sedar diri ini..hehehe..Interview aku dijadualkan pukul 2 ptg, tp lebih kurang 3.15 baru dipanggil masuk ke bilik interview..



Nervous 2 mmg x payah kata lah..Sebab ni first time aku interview kat company besar cmni..yelah,english aku dahlah terabur kan..Structured interview ni terbahagi 4 part kalau x silap..First2 pasal dri kita sume..2nd pasal case study..Mmg aku akui aku sgt la stuck kt bhg ni... blurr..x de idea dah nk ckap...part 3 pasal pgalaman kita solve problem...part 4 lak roleplay...kita kene berlakon scara spontan..part ni sebenarnya nak tgok mcam mana kebolehan kita nak solve problem..

Mula2 masuk kat blik 2, aku agak terkejut la..Sebab aku expect interview ni akan cakap fully english..Ade 2 interviewer..Yg sorang ni slalu ckap melayu,sorg lg ckp bi..aku confuse nk ckp bm ke bi..aku pown cmpur jelaaa..syukur aku dpat interviewer yg sporting..byk kali dia tolong aku, tp aku ni yg blur...hahaha...

Case study aku dapat tajuk dissatisfied customer...Dengar mcm sng je kan..Tapi susah nak kaitkan dgn isu semasa..Bahagian ni mmg tough la bg aku..bhg lain aku rasa so ffar so ok la..Tapi pape pown, aku rasa ni pgalaman interview aku yg pling berharga..Walaupun aku wat terok, tp aku rilek je..hahaha..sebab aku x berharap sgat...kalo aku berharap,msti aku down gila sebab x dpat wat yg terbaik...


Interview pown dah abis..Interview aku berjalan selama 2 jam oo..smpai xde suara dah aku nk ckap..result plg cpat boleh tau dlm 2 mggu..Kalau ade rezki aderla,kalau x dpat, take it as pgalaman je..Just nk share dgn reader semua..

6 comments:

Wilayah Sepet Kuku said...

As salam...

jangan pernah takut untuk pergi interview...yakin pd diri...dgn doa dan bismillah..insyaAllah segalanya akn jadi mudah...dgn interview kita boleh uji keyakinan diri..

InsyaAllah, klu sudah rezeki..tetap pergi kpd kamu.. :)

cik Bb said...

pengalaman intebiU tu y best ^_^..
anyways,, do d best.. goodluck to U ^_^

DAUD said...

semoga lulus intebiu

Anonymous said...

5cKrl ghd hair straighteners
eDqh michael kors handbags on sale
rXvp ghd
4hOzv ugg boots uk
2zJus ghd stockists uk

Anonymous said...

qZuf cheap ghd
hBph ugg boots uk
kAzh michael kors sale
9sDcf GHD Australia
8aYra burberry purses
8qNgv bottes ugg
3hSiw ghd nz
1oOjo louis vuitton shoes
5wQll michael kors sale
0rHce cheap ghd
8gRua ugg boots sale
4jHeq nfl jerseys
3aVvo michael kors sale
6oXtt lisseur ghd pas cher
9rOwn ugg boots sale

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...