""

Tuesday, April 30, 2013

KELEBIHAN BEDAK ARAB KOKURYU



Salah satu produk yang hot sekarang nie adalah Bedak Arab. Hasil sapuan bedak arab ini mampu membuatkan wajah anda bertambah jelita dan gebu bak gadis Arab. Jangan salah faham ye. Sebenarnya bedak arab ini berasal dari Yaman. Bedak ini menggunakan teknologi Jepun, hasil kajian di Filipina Cherry Laboratory, dan dibuat khas untuk memenuhi keperluan masyarakat arab sebab cuaca sana yang panas mcm kat malaysia ni kan. disebabkan ramai org arab yg suka pakai sebab bedak ni bagus, tu dipangil bedak arab .Bedak arab ni dah lama, sejak tahun 1965 dan baru sahaja memasuki pasaran Malaysia. Dibawa oleh seorang wanita arab Yaman. Ramai juga orang Filipina yang pakai bedak ni, sbb tu kulit diorg cantik. Orang Arab pula, ada yg suka pakai sapu satu badan.
Kokuryu Super Summer Cake (Bedak Arab) didatangkan dengan Kokuryu Beauty Sponge.


MENGGUNAKAN TEKNOLOGI JAPAN DAN DIBUAT DI FILIPHINES

Bedak Arab merupakan powder digabungkan dgn krim kecantikan secara saintifik membentuk powder, foundation, moisturizer dalam satu. Bedak Arab ni kiranya 3 in 1. Bedak Arab merupakan formula kecantikan yang unik sesuai untuk semua jenis kulit, didatangkan dengan warna yang halus, tidak menggelapkan kulit, mampu melindungi jeragat serta parut di muka anda, senang jer BASAHKAN SPONGE dan terus sapu ke muka.
Anda akan kelihatan cantik secara semulajadi walaupun berjemur di bawah sinaran matahari malah akan melembabkan kulit muka anda.


Kelebihan Bedak Arab :
*halal dan boleh dibawa solat
*berat 50gram (tiga kali ganda dari bedak compact biasa)
*harga yang berbaloi dan tahan lama (tahan sehingga 6 bulan bergantung kepada pemakaian)
*3in1 (powder+foundation+moisturizer)
*tahan selama 8jam
*bedak ni akan blend ke dalam kulit dalam masa 1min & memberi kecantikan semulajadi
*sgt bagus bila berpeluh dia lg cantik , shining & glowing
*bedak nie sgt wangi
*bedak nie ikut darah
*boleh cover kulit berminyak
*melindungi jeragat & jerawat
*pada yang berjerawat bedak nie jugak akan mengecutkan jerawat di muka
*anda akan rasa muka semakin gebu dan lembut
* uv protection


Cara pemakaian Bedak arab (kokuryu super summer cake) dengan betul : 
1. basahkan sponge terlebih dahulu 
2. kemudian perah 
3. baru apply dekat muka seperti biasa (apply kalau boleh tipis sekali sapu, tak perlu sapu banyak kali macam pakai compact powder biasa sebabnye bedak akan meresap terus ke kulit muka & akan berubah mengikut aliran darah anda .Nanti muka macam patung kalau apply tebal-tebal okey

*Sponge tu kalau boleh (lepas guna) keringkan & tak perlu simpan di dalam bekas palstik untuk mengelakkan bau yang kurang menyenangkan. Kalau nak simpan pun, PERLU DIINGATKAN. Sebelum masukkan sponge dalam plastik PASTIKAN sponge tu kering dulu. Anginkanlah sekejap dalam seminit dua keuadian baru simpan. (JANGAN masukkan sponge yang basah terus dalam bekasnya nanti berbau busuk & berkulat..tak bestlah kan nak guna lain kali)
* Sponge  boleh dicuci bila rasa diperlukan .Yang penting cuci bersih dan keringkan dulu baru simpan 

Available dalan 3 warna:

1)Cherry Pink -Untuk kulit cerah
2)Cherry - Untuk kulit sederhana cerah
3) Russet -Kulit natural, warna selamat

HARGA : RM50
FREE POSTAGE
COD AREA KEPONG
SMS 0176823472/WASSAP 0192971503
MAKLUMAT LANJUT TENTANG PRODUK, KLIK SINI











No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...