""

Tuesday, September 28, 2010

ENTRY LAWAK





1) Satu mayat orang tua dikeluarkan dari bilik ais untuk di kebumikan. setelah di keluarkan ada air mengalir dimuka orang tua tersebut. dengan rasa ketakutan cucunya memanggil neneknya lalu berkata:

CUCU : NEK, MUKA ATUK KELUAR PELUH!!!!?

NENEK : OOOOooo..., ATUK KAMU FIRST TIME MENINGGAL MESTILAH DIA NERVOUS CIKIT...

2) Man teringin nak melancong ke KL. So dia pun beli tiket bas. Dia menceritakan experiancenya kepada best frennya, mat.

Aku beli tiket bas. Tiba-tiba, bas tu tinggal aku.Geram tol. Untuk membalas dendam aku, esoknya aku pergi beli balik tiket bas tu awal-awal, lepas tu aku tinggal bas tu terus. Padan muka dia tinggal aku, Aku tinggal dia balik.

Akhirnya Man tak sampai-sampai pun ke KL.

3) Seorang guru bertanyakan anak muridnya:

Guru:Kamu makan bab*?
Anak murid: Tidak cikgu...saya makan kuahnya aja cikguu..

Cikgu itu pun berlalu sambil tersenyum..

4) kisah anak2 kecil zaman skrang...
cite ni bermula disebuah sekolah rendah di kelas 1jujur..seorang cikgu menanyakan murid2nye sape yang tau mengira...dengan pantas seeorang murid mengangkat tangannye..
cikgu:ye abu bakar bin osman bakar...
abu:saya tau cikgu..bleh saya cube...
cikgu:silakan abu bakar..
abu:cikgu dengar ye..sat,2,3,4,5,6,7,8,9,10,jack,queen,king....
cikgu dengan prasaan yang terkejut&marah:sape ajar awak mengira camtu?
abu dengan slambe:bapak saya cikgu...

5 comments:

Hairil Rizal said...

Terima kasih kerana menceriakan hidup readers dgn lenlawak-lenlawak itu...

si biskut said...

yg ke-4,bapak dia keje OT tue...

Sumandak Kinabalu said...

Lawak gila No. 2 tuu...hahahahaha

ctpayong said...

lawak mmg lawak, tapi lawak no. 3, sang cikgu kenalah betolkan yang salah. ye tak?

RAWSHADE said...

bagus lah kecik2 dah pandai mengira..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...