" "

Tuesday, November 5, 2013

10 Khasiat Coenzyme Q10 (Coq10) Wajib Tahu !!


Coenzyme (Coq10) merupakan zat makanan larut lemak yang hadir semulajadi dan ditemui dalam setiap sel tubuh kita untuk berfungsi dengan baik. Namun, ia lebih banyak ditemui di dalam organ-organ yang bekerja lebih keras dan memerlukan tenaga selular yang banyak untuk organ seperti jantung, hati, buah pinggang dan pankreas berfungsi


Coq10 dihasilkan oleh badan dan juga boleh diperolehi dalam sesetengah makanan seperti daging dan ikan. Pengambilan dietari harian membantu memelihara paras Coq10 dalam tubuh, namun jumlah Coq10 yang diambil daripada makanan selalunya kurang daripada 10mg sehari. Malah, semakin kita meningkat umur, keupayaan badan untuk menghasilkan Coq10 yang berkualiti akan menjadi semakin berkurangan.

10 Khasiat Coenzyme Q10 (Coq10) yang anda wajib tahu !

Suplemen ini sejak dahulu lagi terkenal dalam memberikan kesan positif terhadap beberapa penyakit berikut:

(1) Sakit Jantung
(2) Tekanan Darah Tinggi
(3) Asma
(4) Migrain 
(5) Parkinson
(6) Alzheimer
(7) Kanser

Coq10 turut dipercayai boleh membantu dalam menghalang penuaan, serta mengelakkan kehilangan memori. Malah, Coq10 digunakan oleh jutaan penduduk di Jepun untuk rawatan penyakit yang berkaitan dengan kardiovaskular. 

BERMINAT?

Hubungi kami di azuinn@yahoo.comatau SMS/WHATSAPP 0192971503(Azuin) . Jom like page Shaklee STORE untuk mengetahui tips KESIHATAN terkini.

Tips Atasi Anemia Ketika Hamil


Masalah anemia (low Hb) ketika hamil terjadi bila seseorang ibu itu mempunyai paras hemoglobin yang rendah ketika mengandung, terutama di trimester pertama (3 bulan pertama ).Ini berlaku disebabkan jumlah sel darah merah yang sepatutnya tidak mencukupi. Kekurangan ini akan menyebabkan pengurangan hemoglobin - pembawa oksigen kepada sel. Si ibu biasanya akan kelihatan pucat dan tidak bermaya. 

Apabila anemia melampau berlaku, rawatan biasanya merangkumi dos terapi 200mg zat besi setiap hari, bergantung kepada kekerapan anemia tersebut. 

Untuk mencegah kekurangan zat besi, sekurangnya 30mg zat besi disarankan ketika hamil. Maka di Shaklee, pengambilan suplemen 2 biji Shaklee Vita-lea Iron Formula sangat membantu menangani masalah anemia ketika hamil. Tips Pengambilan Iron Suplemen :
1) Pengambilan sumber Vitamin-C bersama dengan iron suplemen akan membantu penyerapan zat besi pada tahap optimum.
2) Elakkan mengambil sumber kalsium bersama dengan sumber zat besi, kerana kalsium akan menganggu penyerapan zat besi sepenuhnya. 
3) Sumber asid folik juga membantu mengekalkan paras hemoglobin yang normal di dalam badan. Di, Shaklee, sumber asid folik boleh didapati daripada Vita-Lea & B-Complex.

BERMINAT?

Hubungi kami di azuinn@yahoo.comatau SMS/WHATSAPP 0192971503(Azuin) . Jom like page Shaklee STORE untuk mengetahui tips KESIHATAN terkini.

Vitamin Asas Ibu Hamil Trimester Pertama


"TAHNIAH !!Anda Hamil " pastinya satu ucapan yang dinantikan oleh pasangan suami isteri, terutama bagi pasangan yang baru berkahwin dan sedang menanti cahaya mata pertama. 

Namun, adakalanya kegembiraan ini sedikit tergugat apabila si isteri mula memasuki fasa mabuk dan loya, atau lebih dikenali sebagai "morning sickness" . Ada yang berlaku di awal kehamilan, namun ada juga yang berlarutan hingga ke penghujung kehamilan. Keadaan ini menyebabkan si ibu tiada selera untuk makan, muntah muntah dan mudah sensitif kepada bau tertentu, adakalanya termasuk bau suami sendiri. 

Keadaan tidak lalu makan ini sebenarnya sedikit sebanyak akan menganggu kesihatan si ibu, dan menjadi penghalang badan si ibu untuk mendapat nutrisi yang optimum, di mana sepatutnya si ibu perlu mendapatkan nutrisi yang cukup bukan sahaja buat dirinya, malah bayi dalam kandungan. Disebabkan itulah, ibu mengandung dibekalkan dengan vitamin/suplemen sepanjang tempoh kehamilan. 

Jika anda memilih Vitamin Shaklee, Vitamin asas untuk ibu hamil yang kami cadangkan, terutama buat ibu-ibu di Trimester Pertama kehamilan ialah.. 


Set ini mengandungi VITAMIN ASAS yang diperlukan oleh tubuh si ibu, dan nutrisi nutrisi penting untuk pembentukan dan tumbesaran bayi di dalam perut. 

Vita-Lea  Iron Formula : Multivitamin & Multimineral (lengkap dengan zat besi )
B-Complex : 8 kumpulan Vitamin B lengkap dengan asid folik
Vitamin C : Meningkatkan antibodi, membantu penyerapan zat besi yang optimum
Ostematrix : Sumber kalsium, magnesium, Vitamin D dan banyak lagi.

Di dalam Shaklee Vita-Lea dan B-Complex mempunyai kandungan 200mcg Asid Folik. Pengambilan 1 biji Vita-Lea dan 1 biji B-Complex setiap hari boleh memberikan 400mcg Asid Folik yang diperlukan oleh ibu hamil. 

Sekiranya anda memilih untuk mengambil suplemen Shaklee sebagai makanan tambahan sepanjang hamil, anda tidak perlu lagi mengambil vitamin dari sumber luar, samada dari klinik atau hospital, kerana dikhuatiri overdose. 

BERMINAT?

Hubungi kami di azuinn@yahoo.com, atau SMS/WHATSAPP 0192971503(Azuin) . Jom like page Shaklee STORE untuk mengetahui tips KESIHATAN terkini.

Sunday, November 3, 2013

Vivix Bantu Penglihatan Pesakit Diabetes


Testimoni penghidap kencing manis selepas menggunakan Vivix ShakleeMak saya menghidap kencing manis dan bila makanan tidak terkawal, bacaan kandungan gula dalam darahnya mula naik. Bila perkara ini berlarutan, penglihatan mak menjadi kabur dan makin kabur. Mak kata, apa yg dia rasa adalah matanya makin kembang dan berair. Bila hal ini berlaku, mak tak boleh melihat dengan baik bertambah buruk lagi mak tak dapat memandu.

Mak saya tak boleh makan sebarang suplemen kerana ia akan menambah burukkan keadaan dia. Mungkin disebabkan fungsi buah pinggang dia yang sedikit terjejas akibat kencing manis. Oleh sebab itu, saya hanya berikan dia vivix.

Pada mulanya nak makan setengah sudu teh sehari tapi kerana mak saya selesa dengan vivix, beliau mengambil 2 sudu besar sehari. Kini, saya bekalkan mak saya 2 botol vivix untuk sebulan consume. Dalam masa tak sampai sebulan, penglihatan mak menjadi lebih baik. Mak rasa kedudukan matanya semakin elok dan tidak seperti sebelumnya.

Alhamdulillah mak boleh melihat semula. Tak perlu duduk dekat dengan tv untuk menonton disebabkan matanya yang kabur.Syukur pada Allah atas izinnya juga. Pengambilan Vivix banyak memberi kesan positif pada paras gula dalam darah mak saya .

BERMINAT?

Hubungi kami di azuinn@yahoo.com, atau CALL/SMS/WHATSAPP 0192971503(Azuin) . Jom like page Shaklee STORE untuk mengetahui tips KESIHATAN terkini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...