""

Friday, May 31, 2013

ENFUSELLE EYE TREATMENT HILANGKAN KEDUT BAWAH MATA


Enfuselle Eye Treatment mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.

  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti penuaan dan Vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata

  • Disyorkan bagi yang mempunyai masalah sembap bawah mata (eye bag)



Pertanyaan?


Hubungi kami di azuinn@yahoo.com, atau CALL/SMS/WHATSAPP 0192971503(Azuin) untuk maklumat lanjut. Jom like page Shaklee STORE untuk mengetahui tips KESIHATAN terkini. 

Friday, May 24, 2013

TUMIT KAKI MEREKAH




Apakah penyebab tumit kaki merekah  atau pecah-pecah?


Ia adalah masalah kaki yang biasa, disebabkan oleh kulit tumit yang kering dan akan lebih teruk apabila kulit di bahagian tumit ini lebih tebal berbanding biasa. Ia menyebabkan kaki berasa sakit untuk berdiri. Keadaan ini dikaitkan dengan kekurangan kalsium, magnesium, zat besi dan Vitamin E.


Faktor-faktor Tumit Kaki Merekah

  • Berdiri terlalu lama
  • Terlebih berat badan
  • Memakai kasut yang terbuka di bahagian tumit
  • Masalah kesihatan yang menyebabkan kulit menjadi kering

Penjagaan asas untuk luaran


Untuk penjagaan luaran, anda boleh sahaja membeli berus untuk menyental sel dan kulit mati dan krim kaki yang bersesuain yang khas untuk penjagaan kaki. Di Shaklee, anda boleh menggunakan Shaklee Herbal Blend Cream.




Penjagaan asas untuk dalaman



Vita- Lea : Multivitamin & multimineral, lengkap dengan formula zat besi.

B-Complex : Mengekalkan kelembapan kulit

Vitamin C : Sumber kolagen kulit & anti oksidan

Ostematrix : Merawat masalah pecah-pecah di telapak kaki & rekahan di tumit kaki


Pertanyaan?


Hubungi kami di azuinn@yahoo.com, atau CALL/SMS/WHATSAPP 0192971503(Azuin) untuk maklumat lanjut. Jom like page CANTIK STALL untuk mengetahui tips KESIHATAN terkini. 




Wednesday, May 22, 2013

KULIT CANTIK DENGAN KOLAGEN SHAKLEE

Anda masih tercari-cari kolagen yang berkualiti, terbukti berkesan pada harga mampu milik? Apa kata anda cuba Shaklee Collagen Powder , yang berasaskan kolagen ikan merah .

Collagen Powder Shaklee berkesan untuk :

  • Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
  • Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
  • Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
  • Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
  • Meningkatkan pemakaian mekap kekal sehingga 60%
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
  • Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
  • Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%




APA KATA MEREKA YG DAH MENCUBA..










Pertanyaan?


Hubungi kami di azuinn@yahoo.com, atau CALL/SMS/WHATSAPP 0192971503(Azuin) untuk maklumat lanjut. Jom like page CANTIK STALL untuk mengetahui tips KESIHATAN terkini. 






Tuesday, May 21, 2013

ASID FOLIK PENTING UNTUK IBU HAMIL

Q: Apakah asid folik?
A: Asid Folik adalah salah satu vitamin Kumpulan B . Ia wujud secara semulajadi sebagai folat dalam kekacang, sayuran hijau, beberapa buah, dan juga yis dan ekstrak daging lembu.
Q: Kenapa ibu mengandung perlukan asid folik?
A: Asid folik menolong mencegah kecacatan tiub saraf seperti spina bifida. Spina bifida terjadi apabila pelindung yg menutupi korda spina bayi tidak menutup dengan sempurna. Ini boleh menyebabkan kerosakan saraf kekal.
Pada 12 minggu yang pertama dalam kehamilan, otak dan sistem saraf bayi anda sedang membentuk dan berkembang pesat. Oleh sebab itu, adalah sangat penting untuk mengambil asid folik setiap hari masa itu.
Dalam trimester kedua, iaitu dari minggu 13 kehamilan anda, anda boleh menghentikan asid folik . Namun begitu, jika anda mengambil asid folik sepanjang kehamilan, ia tidak menjejaskan kesihan anda/bayi.
Q: Berapakah jumlah asid folik yang diperlukan?
A: Sebelum hamil, anda dinasihatkan mengambil 40mcg asid folik setiap hari. Kemudian, teruskan mengambilnya untuk 12 minggu pertama kehamilan. 
Di Shaklee : 1 biji Vita-Lea + 1 biji B-Complex =400mcg asid folic
Pertanyaan?

Hubungi kami di azuinn@yahoo.com, atau CALL/SMS/WHATSAPP 0192971503(Azuin) untuk maklumat lanjut. Jom like page CANTIK STALL untuk mengetahui tips KESIHATAN terkini. 

SET 3M SHAKLEE PILIHAN IBU MENYUSU

Rata-rata ibu semua sudah tahu kebaikan set 3M Shaklee. Rata-rata memberikan respond yang sangat memberangsangkan 




MENGAPA SET 3M?


  • Mengandungi multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa & ESP
  • Sangat dicadangkan untuk ibu yg mengalami masalah penyusuan, masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam . 
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang mepunyai stok yg sdikit(kurang EBM stock)

MEREKA YG SUDAH MENCUBA SET INI





Pertanyaan?


Hubungi kami di azuinn@yahoo.com, atau CALL/SMS/WHATSAPP 0192971503(Azuin) untuk maklumat lanjut. Jom like page CANTIK STALL untuk mengetahui tips KESIHATAN terkini. 






Monday, May 20, 2013

KHASIAT/ KEBAIKAN VITAMIN E

Apakah kelebihan Vitamin E sehingga menjadi vitamin hangat sekarang? 

  • Mengekalkan keremajaan anda dengan mengurangkan penuaan sel yang disebabkan oleh pengoksidaan
  • Menghalang pengoksidaan yang disebabkan oleh 'kolestrol jahat'.
  • Gabungan dengan Vitamin A akan dapat melindungi paru-paru daripada pencemaran udara
  • Membantu menghalang pelbagai jenis kanser
  • Menambah kekuatan sel T dalam melawan penyakit
  • Membantu menghalang pertumbuhan kanser payudara
  • Menghalang serta mencairkan pembentukan darah beku
  • Mengawal kelesuan
  • Mengurangkan risiko katarak
  • Mencegah pembentukan parut hodoh(tebal) dari luaran tubuh
  • Mempercepatkan penyembuhan luka
  • Membantu mengurangkan tekanan darah
  • Mengurangkan kekejangan kaki
  • Merendahkan risiko penyakit jantung dan serangan strok
  • Mengurangkan risiko dan aktiviti yang boleh menyumbang penyakit Alzheimer

Sekilas Fakta Vita-E Complex Shaklee 


  • 400 IU Vitamin E dari sumber semulajadi
  • 10 mcg Selenium pelengkap bagi menyempurnakan aktiviti Vitamin E


Pertanyaan?

Hubungi kami di azuinn@yahoo.com, atau CALL/SMS/WHATSAPP 0192971503(Azuin) untuk maklumat lanjut. Jom like page CANTIK STALL untuk mengetahui tips KESIHATAN terkini. 


ATASI RAMBUT GUGUR SELEPAS BERSALIN BY SHAKLEE

Ramai ibu yang mengadu rambut mereka gugur teruk selepas melahirkan anak terutama 2-3 bulan selepas bersalin. Lantai bilik penuh dengan rambut yang gugur. Tiap kali menyikat rambut pasti segumpal rambut gugur penuh di tangan. 


Kata orang tua, bayi dah mula menyemburkan air liur, sebab itulah rambut si ibu mudah gugur lepas bersalin. Lebih banyak air liur yang bayi sembur, lebih banyak rambut si ibu yang bakal gugur. 


Fakta Saintifik

  • Wanita mempunyai anggaran 100 ribu helai rambut di kepala, Secara purata, anggaran 100 helai rambut gugur setiap hari.
  • Pertambahan hormon estrogen semasa hamil menyebabkan rambut tumbuh lebih banyak. Hanya sedikit sahaja rambut berada dalam keadaan rehat, hanya sedikit sahaja rambut yang gugur setiap hari. 
  • Selepas bersalin, tahap estrogen menurun, (kembali pada paras normal ) dan semakin banyak folikel rambut masuk peringkat berehat. Oleh itu, lebih banyak rambut yang akan gugur. 

Cara Kurangkan Masalah Keguguran Rambut 

Anda boleh mengamalkan Zink Complex dari Shaklee



TESTIMONI CUSTOMER YG DAH MENCUBA




Pertanyaan?

Hubungi kami di azuinn@yahoo.com, atau CALL/SMS/WHATSAPP 0192971503(Azuin) untuk maklumat lanjut. Jom like page CANTIK STALL untuk mengetahui tips KESIHATAN terkini. 

Saturday, May 18, 2013

LECITHIN SHAKLEE BEST!!

Apakah itu Lecithin?

Lecithin merupakan antara hot stuff produk Shaklee. Ramai yang mengambil lecithin untuk mengawal berat badan. Lecithin Shaklee adalah berasaskan soya. Soya merupakan sumber lecithin paling kaya, paling best dan bebas kolestrol. Perlu diingat system badan kita tidak boleh menghasilkan lecithin dengan sendiri. Justeru itu kita disarankan untuk mengambil lecithin berasakan soya ini untuk melancarkan pengurusan berat dan system badan kita.




Kebaikan Lecithin Shaklee yang best ini salah satunya adalah sebagai pemecah lemak dan ianya sesuai untuk ibu menyusu. Amaran kepada ibu menyusu jangan sembarangan makan produk kuruskan badan, nanti  ibu tak kurus, anak yang kurus dan kadang-kadang kita tak tahu pun kesan sampingan produk pelansingan di pasaran untuk jangka masa panjang. 

Apa yang istimewa, Lecithin Shaklee ni bebas kolestrol .Bagi yang beli Lecitin bertujuan utk mengawal berat badan boleh ambilnya selepas heavy meal.. 6 tablet/day.. Jangan tak tahu Lecithin Shaklee ini banyak bonus extravaganza! Lecithin Shaklee ni ada banyak fungsi lain selain pemecah lemak. 

Kebaikan Lecithin Shaklee


  • Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak.
  • Lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.
  • Lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.
  • Lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.
  • Lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease. lecithin adalah makanan otak dan saraf. 
  • Lecithin dapat membantu masalah insomnia. ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur.
  • Lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.
  • Lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).
  • Lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita.
  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS
Jom baca apa kata mereka tentang Lecithin Shaklee yang best ini...




CALL/SMS/WHATSAPP 0192971503 (AZUIN) FOR MORE INFO

COD : KEPONG & BNDR SRI DAMANSARA

FREE CONSULTATION





KHASIAT/KELEBIHAN MEAL SHAKES SHAKLEE

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.


Fakta tentang Meal Shakes Shaklee:
  • Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
  • Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
  • Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
  • Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.
Meal Shakes Shaklee boleh diberikan kepada bayi bermula 1 tahun (jika tidak menyusu ibu) dengan dos satu sudu kecil sahaja. Bagi kanak-kanak di bawah usia 4 tahun, Meal Shakes Shaklee boleh diberi dalam kuantiti yang sedikit untuk membenarkan tubuh mereka membina ketahanannya secara independent.
Meal Shakes Shaklee juga boleh diambil sekiranya anda mahu menguruskan badan (selain rangkaian produk dalam program Weight Loss Shaklee iaitu Cinch) kerana kandungan protein dan seratnya memberi rasa kenyang untuk tempoh yang lama. Bezanya dengan Cinch, antaranya ialah Cinch mengandungi Leucine untuk menjaga otot semasa program turun berat dijalankan.
Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?
  • Kanak-kanak
  • Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
  • Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
  • Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
  • Warga tua
Selain itu, Meal Shakes Shaklee boleh digunakan untuk menggantikan minuman berkafein.

CALL/SMS/WHATSAPP 0192971503 (AZUIN) FOR MORE INFO

COD : KEPONG & BNDAR SRI DMNSARA

FREE CONSULTATION



Friday, May 17, 2013

VIVIX SHAKLEE



Salam..

Vivix Shaklee adalah antara makanan tambahan terbaik dari Shaklee..menjadi pilihan mereka yang mementingkan kesihatan dan kecantikan..dan juga untuk awet muda.. ;) 

Apakah sebenarnya Vivix ini? 


  • Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.
  • Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.
  • Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.



 Tersenarai di atas adalah kebaikan, khasiat dan manfaat Vivix. Vivix cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.


Penjelasannya; 
   

Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.



Jangan terkejut ye Ayu Raudhah juga adalah pengguna produk Shaklee. Vivix adalah suplemen favourite Ayu Raudhah sehingga kini. Di antara tip-tip kecantikan Ayu Raudhah ialah;


Tips kecantikan wajah
- Membersihkan dan menjaga muka dengan kerap
- menyapu ais pada muka untuk merawat kulit bermasalah
- Menjalani rawatan muka dari produk2 yang dipercayai

Tips kesihatan rambut
- menggunakan daun bunga raya

Tips kesihatan tubuh badan
- menjaga pemakanan
- melakukan senaman (bangkit tubi 50 kali sebelum tidur)
- mengamalkan sirap Shaklee (Vivix)


VIVIX merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.


Walaubagaimanapun, pengambilan Vivix adalah tidak dibenarkan untuk kanak-kanak, wanita hamil dan yang sedang menyusukan bayi kerana ia mengubah DNA. 


CALL/SMS/WHATSAPP 0192971503

COD :KEPONG & BNDR SRI DMNSARA






ESP SHAKLEE TERBAIK



APAKAH KHASIATNYA ?


1. ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2. ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
3. Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan banyak
4. ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
5. Bagi ibu-ibu mengandung, ESP
membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
6. Berkesan dalam menganjalkan kulit, dan sangat digemari oleh kaum wanita bagi menganjalkan kembali payudara yang kendur
7. Cepat kenyang dan membantu
dalam pegurusan berat badan.
8. Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk
membentuk sel baru dan
menyingkirkan sel kulit mati.


INFO RINGKAS TENTANG ESP


* Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan protein
kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah.

* Energizing Soy Protein Shaklee
mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.

* Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan.


ESP INI SESUAI UNTUK SIAPA?


1. Ibu menyusu
2. Ibu hamil
3. Lelaki/wanita yang ingin turunkan berat badan
4. Sesiapa sahaja yang inginkan kesihatan berpanjangan
5. Mereka yang mengalami masalah kesuburan
6. Mereka yang ingin menghilangkan parut (parut jerawat mahupun parut2 dibadan)
7. Mereka yang ingin menaikkan taraf kesihatan
8. Mereka yang inginkan kulit cantik berseri serta halus mulus
9. Wanita yang inginkan payudara anjal
10. Sesuai untuk kanak2 sehinggalah warga emas


APAKAH YANG AKAN TERJADI JIKA KITA KEKURANGAN PROTEIN??


1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection
(Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Nah! Sekarang anda dah tahu? Pilihlah protein yang terbaik untuk masa depan yang lebih sihat.. JOM KITA MINUM ESP!!


CALL/SMS/WHATSAPP 0192971503 (AZUIN)

COD : KEPONG & BNDAR SRI DAMANSARA

FREE CONSULTATION

Thursday, May 16, 2013

SET KESIHATAN & KESUBURAN LELAKI SHAKLEE

Ok Kali ni saya nak cerita tentang vitamin yang membantu Meningkatkan Kesihatan dan Kecergasan Lelaki...Sebelum ni asyik cite pasal wanita j kan??hehe..jgn xtau..set untuk lelki ada jugak tau ^_^..Jom baca info best nih...




Lelaki tidak terkecuali dalam menghadapi pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit jantung, penyakit kencing manis, obesiti, strok dan banyak lagi.  Ada di antara mereka mengalami perubahan hormon seawal usia 30 tahun yang membawa kepada masalah kesihatan yang rumit dalam hidup mereka seperti:

  • Mati pucuk
  • Pembesaran prostat
  • Kelesuan
  • Kurang tenaga dan stamina

Program Men's Vital Health Shaklee membekalkan nutrisi terbaik untuk kesihatan lelaki:



Set ini terdiri daripada :-
  • OMEGA GUARD
  • ZINC COMPLEX
  • VITA-E COMPLEX

Kebaikan :


  • Memelihara kesihatan prostat
  • Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan
  • Memelihara jantung dan sendi yang sihat
  • Membantu mengekalkan tekanan darah normal
  • Mengawal tahap kolesterol yang sihat
  • Membantu tubuh badan memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein


CALL/SMS/WHATSAPP 0192971503 FOR MORE INFO

FREE CONSULTATION

Wednesday, May 15, 2013

BUASIR OH BUASIR

Pernah dengar pasal buasir tak? Kalau dulu, time sekolah-sekolah nak sebut buasir pun segan. Jujur, time tu tak berapa nak faham apa itu buasir. Tapi, bila ada seorang sahabat yang kena sakit buasir..dia selalu mengadu kesakitan buasir tu macam mana. Kesian sangat pada saudara  tu yang ada penyakit buasir. Kita semua tahu buasir tu..ada bahagian dari dalam dubur yang terkeluar. Kan? Sebenarnya banyak lagi yang  kita semua tak tahu tentang bahaya dan sengsara penyakit buasir ni.  Jom saya  explain sikit apa itu buasir.



Apa itu Buasir?

BUASIR adalah pembengkakan pada vena yang terletak di bahagian rektum dan dubur. Apabila vena ini membonjol keluar ia mengganggu dan menyebabkan membran di sekitarnya membengkak, terasa sakit, perit, gatal dan berdarah. Ia akan menyebabkan luka apabila ada najis keras yang bergesel dengan BUASIR. 

Siapa yang terdedah dengan masalah penyakit Buasir?

* Cirit-birit yang kronik dan sembelit yang ketara dan kerap
* Batuk yang teruk
* Kurang mengambil makanan yang berserat seperti buah-buahan dan sayuran
* Duduk pada mangkuk tandas terlalu lama
* Mereka yang berkait rapat dengan masalah kegemukan dan obesiti
* Wanita dalam pantang yang baru melahirkan anak. Ini kerana tidak menjaga pemakanan sepanjang tempoh berpantang
* Wanita hamil kerana tekanan pada salur darah pada kawasan dubur sehingga menyebabkan sembelit

Simptom Buasir?

1- Rasa sakit berdenyut-denyut pada bahagian dubur.
2- Rasa gatal pada bahagian dubur
3- Pendarahan selepas dan sebelum membuang air besar
4- Rasa kepanasan pada bahagian dubur
5- Rasa tidak selesa pada bahagian dubur apabila berdiri atau duduk terlalu lama

Ada beberapa vitamin yang dicadangkan untuk membantu anda yang mengalami masalah buasir adalah, Ostematrix, Zinc dan juga Omega Guard.


Ostematrix - Membantu untuk mengurangkan sembelit dan melancarkan pembuangan air besar serta memberi keselesaan kepada anda apabila mengalami luka dibahagian dubur



Zinc Complex - Disarankan kepada pesakit buasir yang tahapnya lebih tinggi seperti keluar najis bersama darah dan membuang air besar dengan rasa yang sangat perit. Zinc Complex membantu menyembuhkan luka dibahagian dalam dubur dengan lebih cepat.



Omega Guard - Baik untuk sendi/otot..pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit. Jadi Omega membantu untuk mengecutkan otot yang bengkak tersebut.


BERMINAT NAK MENCUBA?

CALL/SMS/WHATSAPP 0192971503 (AZUIN)

COD : KEPONG & BNDR SRI DAMANSARA



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...